Her sektöre göre profesyonel olarak tasarlanmış, uygun fiyatlı, ÖZGÜN ve SEO uyumlu temalar
Tümünü İnceleTüm Web Hosting ve Bayi (Reseller) Hosting paketlerimiz WordPress ile tam uyumlu çalışmaktadır.
Her bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleHer bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleHer sektöre göre profesyonel olarak tasarlanmış, uygun fiyatlı, ÖZGÜN ve SEO uyumlu temalar
Tümünü İnceleTüm Web Hosting ve Bayi (Reseller) Hosting paketlerimiz WordPress ile tam uyumlu çalışmaktadır.
Her bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleHer bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleTürkçe anlamı Arama Motoru Optimizasyonu olan SEO, adından da anlayabileceğiniz gibi arama motorlarının web sitelerinde olmasını istediği en büyük kriterlerinden biridir. Yani siteniz için sadece bilgilerinizi düz bir metin olarak yazmak yetmiyor bu yazıları SEO uyumlu olarak yazmanız gerekiyor.
SEO uyumlu yazı yazmak konusunda herkes tecrübeli olmayabilir fakat sizi yönlendiren bir eklenti olursa her yazınız SEO uyumlu olabilir. Bu da şimdi anlatacağım Yoast SEO ile mümkün olacak.
Buraya yapmanız gereken bir ayar yoktur, eklenti ile alakalı bir problem veya bildirim olursa görüp ona göre işlem yapabilirsiniz.
Buradaki tüm alanları "AÇIK" olacak şekilde ayarlayıp bir sonraki alana geçiniz. Bu alanda 5. sırada bulunan "XML site haritaları" siteniz için en an alıcı özelliktir. İçeriklerinizi arama motorlarına gönderebilmemiz için lazım olan sitemap_index.xml dosya uzantısını oluşmasını sağlayacak. Örneğin https://siteadi.com/sitemap_index.xml bunun gibi bir link olacak ve bu link ile içeriklerimizi arama motorlarına otomatik olarak gönderebileceğiz. Bu işlemi bir kere yaptıktan sonra başka işlem yapmanız gerekmez.
Bu alandan Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarının doğrulamasını FTP'den dosya yükleme gibi işlemler yapmadan hızlı bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
Buradan site başlığını ve site description yazısını aşağıdaki gibi ayarlayabilirsiniz.
Eklenti site başlığını ve sloganını wordpress'in sol menüsündeki Ayarlar > Genel kısmından çektiği için öncelikle o alanları aşağıdaki gibi doldurmanız lazım.
Bu alan sitenizde yayınladığınız yazıların ve sayfaların SEO title ayarlarını yapabilirsiniz. Bura için çok çeşitli bir seçenek yok standart ayarlar aşağıdaki gibidir.
Bu alanda içeriklerinize eklediğiniz resim vb. ortam dosyalarının seo ayarlarını aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.
Buradan kategori, etiket ve biçim gibi yerlerin seo title ve meta description ayarlarını tıpkı genel ayarlarda olduğu gibi düzenleyebilirsiniz. Fakat burada sadece seo title kısmını aşağıdaki gibi yapabilirsiniz. Meta description alanı boş kalsın çünkü her kategorinin kendi açıklaması olması daha uygun olur. Bu alana bir açıklama eklerseniz her kategorinin açıklaması aynı olur.
Ayrıca bu sayfanın en altında "Kategori bağlantıları" adında bir ayar daha var. Bu alan sitenizde herhangi bir kategoriye tıkladığınızda "https://siteadi.com/category/wordpress/" gibi görünen link yapısında bulunan /category tagını kaldırmanızı sağlar. Bende bu ayar aşağıdaki gibidir ve kategori link yapısı "https://siteadi.com/wordpress/" bu şekilde olmaktadır.
Bu alandan yazar, tarih ve özel sayfa arşivlerinin seo title ve meta description ayarlarını aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.
Wordpress'te tüm kullanıcıların bir ID numarası vardır ve kendilerine özel bir linkleri vardır. Bu yüzden yazar arşivleri kısmı aktif olursa ve sitenizde sizden başka yazar varsa tüm yazarların diğer yazılarını görebileceğiniz bir sayfanın açılmasına onay vermiş olursunuz. Yani sitenizdeki yazarın kullanıcı linki https://siteadresi.com/author/kullaniciadi gibi olur ve bu linke girenler yazara ait yazıların listesini görürler.
Alanlar üzerindeki yazıları okuyarak kendi ayarlarınızı da yapabilirsiniz. Benim ayarların yukarıdaki gibidir.
Yol Haritası kısmı çoğu zaman Breadcrumbs olarak da bilinir. Bu sitenizdeki içeriklerin detayına girildiğinde o içeriğe hangi yollardan geldiğinizi gösteren bir link sıralaması diyebiliriz. Bu alan etkin olduğunda içerin üst kısmında aşağıdaki gibi bir alan çıkar. Bu özelliğin seo için olumlu etkisi olduğu söylenmektedir.
Bu alanda sitenizin RSS içeriğinin başına ve sonuna bir şeyler eklemek içindir. Bazı siteler RSS içeriğinizden botlarla sizin sitenizdeki içeriği kopyalayarak kendi sitelerinde yayınlamak isteyebilir. İşte o zaman bu alanlara site adresinizi ekleyerek içeriğinizi kopyalamak isteyen kişileri biraz olsun caydırabilirsiniz.
Bu alanda sosyal medya hesaplarınızda yapacağınız paylaşımlar için gerekli ayarlar bulunuyor. Buradaki özelliğinin açık olması faydanıza olur. Çünkü paylaştığınız içeriğin başlığını ve resmini sitenizden almasını sağlar. Kapalı olması durumunda sağlıklı bir paylaşım olmayacağı için o paylaşımdan herhangi bir olumlu etki alamayabilirsiniz.
Diğer ayarlar boş kalabilir, o alanları zaten karşı siteler otomatik algılayabilmektedir.
Bu özellik farklı bir sitede yaptığınız ayarları sitenize kolay bir şekilde yüklemenizi sağlar. Örneğin var olan bir site ayarlarınızı yeni açtığınız bir siteye aynen aktarmak için bu alanı kullanabilirsiniz. Bu yeni siteniz için eklenti ayarlarını yeniden tek tek yapmamanızı sağlar.
Bu özellik SEO ve güvenlik için lazım olan .htaccess ve robots.txt dosyaları oluşturmanıza kolaylık sağlar.
Bu alandan içeriklerinizin yoast seo başlığını ve yoast seo açıklamalarını kolay ve hızlı bir şekilde değiştirebilirisniz.
Yoast SEO Ayarları işte bu kadar. İnternette bulabileceğiniz en detaylı ve resimli anlatım diyebiliriz.
Bir sonraki yazımda seo uyumlu yazılar yazabilmeniz için yoast seo kullanımı hakkında bilgi verdim. Yazı içerisinde nelere dikkat etmeniz gerektiği vb. tüm detayları bulabilirsiniz. Faydalı bulduğunuz yazıları paylaşmayı unutmayın lütfen.