Her sektöre göre profesyonel olarak tasarlanmış, uygun fiyatlı, ÖZGÜN ve SEO uyumlu temalar
Tümünü İnceleTüm Web Hosting ve Bayi (Reseller) Hosting paketlerimiz WordPress ile tam uyumlu çalışmaktadır.
Her bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleHer bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleHer sektöre göre profesyonel olarak tasarlanmış, uygun fiyatlı, ÖZGÜN ve SEO uyumlu temalar
Tümünü İnceleTüm Web Hosting ve Bayi (Reseller) Hosting paketlerimiz WordPress ile tam uyumlu çalışmaktadır.
Her bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleHer bütçeye uygun, istenilen lokasyonda, full performans, tam donanımlı sunucular.
Tümünü İnceleWordPress her ne kadar alt yapısı gereği diğer ücretsiz yazılımlara göre iyi olsa da bazen daha fazlası gerekebiliyor. Bu yüzden sitenize WordPress için geliştirilmiş SEO Eklentileri kurabilirsiniz. Bugün bunlardan en yaygın ve çoğu SEO Danışmanına göre en iyisi kabul edilen, All In One SEO eklentisinin ayarları ve kurulumu hakkında bilgi vereceğiz.
WordPress admin panelde bulunan Eklentiler > Yeni Ekle bölümünden arama yaparak eklentiyi bulup yüklemeniz ve aktif etmeniz gerekiyor. Aşağıdaki resimdeki gibi...
Yukarıdaki resimdeki eklentiyi bulup yükleyip aktif ettikten sonra eklenti ayarlarına girip aşağıdaki ayarları yapmaya başlayabilirsiniz.
1) Genel Ayarlar
Standart URL’ler: Bu özellik Google’da sigorta işlevi görmektedir. Ulaşılamayan URL ya da yinelenen içerikler Google’da başınıza iş açabilir. Standart URL Google tarafından verilen içerik cezalarını önlemenizde yardımcı olacaktır.
Canonical URL'ler: Canonical URL’ler için sayfalama yapılmamasını istiyorsanız işaretlemeniz gerekiyor.
Özel Canonical URL'leri etkinleştir: Bu seçenek seçildiğinde post yazma veya düzenleme ekranında All in One Seo Pack kutucuğuna extra bir alan ekler. Böylece postunuza kendi istediğiniz Conanical URL’yi tanımlayabilirsiniz.
Orjinal Başlığı Kullan: Bu özellikle standart kurulumda aktif değildir. Eğer temanız ya da kullandığınız diğer eklentiler Meta Title konusunda karışıklığa neden oluyorsa bu seçeneği işaretleyebilirsiniz. Fakat normal şartlarda işaretlememenizi öneririm.
Schema.org Biçimlendirmesini Kullan: Bu seçeneği işaretlediğinizde sitenizde Schema.org etiketleri aktif olur. Bu etiketler arama motorlarına siteniz hakkında önemli bilgiler sağlar. Yalnız bu yeni etiketler W3C Html Validation Tool aracı tarafından henüz desteklenmiyor, bu araç sitenizde hata var diye rapor edebilir, bu uyarıları dikkate almamanızı öneririz. Bu seçenek varsayılan olarak aktif edilmiştir, çünkü seo çalışmalarında Schema.org etiketleri önemli bir etkiye sahiptir.
Önemli olayları kayıt et: Bu seçeneği işaretlediğiniz de gün içerisinde meydana gelen olaylar ve hatalar bir dosyaya kaydedilir. İlerleyen zamanada oluşabilecek sorunlarda All In One Seo Pack destek servisi bu dosyayı inceleyerek size yardımcı olabilir.
2) Anasayfa Ayarları
Ana Sayfa Başlığı: Bu bölümde ana sayfanızın başlığının nasıl olacağına karar verdiğimiz kısımdır. Bu bölüme 70 karakteri geçmeyecek şekilde içerisinde anahtar kelimenizin de yer aldığı bir başlık ( title ) girebilirsiniz.
Ana Sayfa Açıklaması: Bu bölümde ise ana sayfanız için Meta Description belirleyebilirsiniz. Oluşturacağınız Meta Descriptionun web sitenizin ana sayfasıyla alakalı olmalı, oluşturacağınız açıklama 156 karakteri geçmemeli ve site başlığında kullandığınız anahtar kelimenizi muhakkak bu kısımda da kullanmanızda fayda var.
Ana Sayfa Anahtar Kelimeleri : Google her ne kadar anahtar kelimelerin arama sonuçlarında kullanmadığını belirtse de fazla abartmadan sitemiz ile alakalı 5- 10 tane anahtar kelime girmenizde fayda var.
3) Anahtar Kelime Ayarları
Anahtar Kelimeler: Bu seçeneği işaretlediğiniz takdirde kullandığınız anahtar kelimeler Meta Tagların arasında gösterilecektir. Eğer anahtar kelimeleri kullanmak istemiyorsanız seçeneği pasif yapabilirsiniz.
META anahtar kelimeleri için Kategorileri Kullan: Bu seçeneği işaretlediğiniz takdirde kategori isimlerinin Meta Keywords olarak kullanılmasına izin verebilirsiniz.
META anahtar kelimeleri için Etiket Kullan: Bu seçeneği aktif ettiğinizde WordPress’in kendi etiket sisteminde kullandığınız anahtar kelimeleri Meta Keywords’e dahil etmiş olursunuz.
Yazılar, Sayfalar/Arşiv için dinamik olarak anahtar kelime oluştur: Anahtar kelimelerinizin blog sayfanızda kullanılmasını istiyorsanız bu kutuyu işaretleyiniz. Web sitenize sabit bir sayfa atadıysanız bu kutuyu işaretlediğiniz takdirde sayfanızda gözüken yazılara göre anahtar kelimeler dinamik olarak belirlenecektir.
4) Başlık Ayarları
Başlıkları Biçimlendir: Ana sayfa dışında yer alan başlık etiketlerinin düzenlemesini yeniden yapmak isterseniz eğer bu seçeneği işaretleyebilirsiniz.
Başlıkları Büyük Harfe Çevir: Bu kutuyu işaretlediğinizde arama ve etiket sayfalarının sayfa başlıkları büyük harfle başlar.
Kategori Başlıklarını Büyük Harfe Çevir: Bu seçeneği işaretlediğinizde kategori sayfalarının sayfa başlıkları büyük harfle başlar.
Bu üç maddeden sonraki formatlar aynı kalabilir.
5) Özel Yazı Türü Ayarları
Siteniz için önemli olan ayarları yukarıda anlattık. Anlatılanlar haricindeki ayarlar olduğu gibi kalabilir.